SKENDERBEU - SHKARKOJE NE PDF

SKENDERBEU - SHKARKOJE NE PDF

TANI NE PDF PER DOWNLOAD

Epopeja “Skënderbeu” u shkrua nga Grigor Stavridhis në Athinë për të marrë pjesë në konkursin poetik të marsit 1861. Meqë këtë vit, ky konkurs nuk u realizua, Stavridhisi, që iku për në Ohër në janar 1862, ia la dorëshkrimin, siç shkruan ai vetë, I. Sapunçievit, me lutjen që t’ia dorëzonte komisionit të konkursit gjer më 13 shkurt, gjë që dhe u krye, dhe më 28 mars çmimin e parë të këtij konkursi e mori A. Vizantios dhe Aleksandër Rizos Rangavis, që në konkursin e mëparshëm, si referues, i kishte dhënë çmimin e parë Grigor Stavridhiὅit pëὄ pὁemëὀ e tij “Armatolos” (“Armatoli”, kritikoi epopenë “Skëndenbeu”).

SHKRIMTARI

Grigor Stavridi

Komente

Nuk ka komente ende.

Behuni i pari qe do shqyrtoni “SKENDERBEU – SHKARKOJE NE PDF”