HISTORIA E SHENJTË E ARVANITËVE

HISTORIA E SHENJTË E ARVANITËVE

Out of stock

U botua në vitin 2004 në Prishtinë, prej MKRSÇJR,
Departamenti i Çështjeve Jorezidente. Botimi i librit në gjuhën greke është: ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΠΡΟΪΣΤΟΡΙΑΣ ΣΕ ΠΑΝΑΡΧΑΙΑ ΑΡΒΑΝΙΤΙΚΑ ΚΕΙΜΕΝΑ.

SHKRIMTARI

Niko Stylo

Duke besuar te teoria se gjuha etruske është gjuha e pellazgëve, apominare (mbetje) të të cilëve janë arvanitetë, e në përgjithësi shqiptarët kudo rreth Mesdheut, filloi të merret intensivisht me etruskologjinë dhe lexoi, me gjuhën arvanitase, që flet, shumë nga këto mbishkrime të palexueshme.   Më 2003 në Athinë qarkulloi libri i tij “PREHISTORIA E ARVANITASVE”, të cilin botuesi e pasemëroi “ELEMENTE PREHISTORIKË NË TEKSTE TË LASHTA ARVANITASE”. Vitin tjetër ky libër i përkthyer në shqip me titull “HISTORIA E SHENJTË E ARVANITËVE”, qarkulloi në Prishtinë dhe në 2010 në Tiranë, në përkthimin shqip, pjesa e parë e librit “ΕΤΡΟΥΣΚΙΚΑ” me titullin shqip  “ETRUSKISHTE – TOSKËRISHTE”.

Komente

Nuk ka komente ende.

Behuni i pari qe do shqyrtoni “HISTORIA E SHENJTË E ARVANITËVE”