Diten e arte e shkoi me ty, Shkarkoje ne PDF

DJE DHE SOT

Jetoja në një pyll të dendur. Rrugica ime,
një fije peri mes tij,
nën hije pemësh, pa dritë. Thoshja me vete:

– Më duhet fusha për sytë !

SHKRIMTARI

Iliaz Bobaj

Këtë libër kishte nisur ta redaktonte poeti ynë i madh dhe miku im i dashur dhe i paharruar, Ali Podrimja.Ishte dëshirë e tij, që jo vetëm ta redaktonte atë, por edhe ta botonte në Prishtinë. Po aq ishte edhe dëshira ime.Në çdo takim apo bisedë telefonike që kishim, ai më pyeste nëse e kisha përfunduar atë dhe më nxiste ta përfundoja sa më shpejt.
Por ai iku aq papritur e dhimbshëm dhe unë nuk ia plotësova dot dëshirën…Redaktimin e plotë të librit e bëri një tjetër emër i veçantë në letërsinë bashkëkohore shqipe, miku im i dashur dhe i nderuar, prof. Agim Vinca, i cili i hodhi atij mjeshtërisht penelatat e fundit.
Në këtë mënyrë tablloja e këtij libri u bë edhe më e bukur.

Komente

Nuk ka komente ende.

Behuni i pari qe do shqyrtoni “Diten e arte e shkoi me ty, Shkarkoje ne PDF”