Blog

Dy fjalë për Niko Stylos

14 Feb Dy fjalë për Niko Stylos

Niko Stylos ka lindur në vitin 1946 në Çamofshatrat e prefekturës së Prevezës dhe pikërisht në fshatin shqipfolës të Aidonias, i cili gjer më 1927 quhej Ftina. U rrit dygjuhësh dhe mbaroi shkollën fillore të atëhershme me një klasë, ku..

Lexo më shumë
Dinjitet dhe qartesi

22 Jul Dinjitet dhe qartesi

Niko Styllos ka hyrë dinjitetshëm në kulturën shqiptare me tri profile veprash: me vepra të mirëfillta shkencore, që lidhen me historinë e shqipes, sidomos të asaj që ai e quan arvanitase; me ribotimin, përmes transkriptimit dhe pajisjes me parathënie të..

Lexo më shumë
Gazeta Lajm

11 Nov Gazeta Lajm

Niko Stylos jeton në Mülheim an der Ruhr, në një qytet mesatarisht të madh gjerman. Ka vite që përmes mediave isha njohur me hulumtimet e tij të antikitetit, hulumtime këto që dëshmojnë se gjurmët e shqipes i kanë bërë ballë..

Lexo më shumë

Newsletter